Recept

Sladké smaženky z italského sýra ricotta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45396

Ingredience

40 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Likér Cointreau
100 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Olej rostlinný
1 ks Pomeranče
250 ml Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
250 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 264kJ
19% Sacharidy 68 g
32% Tuky 24 g
5% Sodík 95 mg
26% Bílkoviny 15 g

Sladké smaženky z italského sýra ricotta postup přípravy receptu:

1

Z pomeranče ostrouháme přibližně 1 lžíci kůry, oloupeme ho a rozdělíme na dílky.

2

Do mixeru dáme rozmělněnou ricottu, prosátou mouku, cukr krupici, kůru, kterou jsme nastrouhali z pomeranče, a vejce. Mixujeme, dokud těsto není hladké.

3

V malém kastrůlku smícháme pomerančovou šťávu, 75 g moučkového cukru (zbylých 25 g necháme na posypání hotových smaženek), máslo, smetanu a likér. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne.

4

Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého po lžících vkládáme těsto. Smažíme vždy zároveň několik smaženek, 1-2 minuty z obou stran. Hotové smaženky vybíráme z oleje děravou lžící a necháváme je okapat na savém papíře.

5

Smaženky podáváme polité pomerančovou polevou a ozdobené dílky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept