Pšeničný bulgur se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pšeničný bulgur se zeleninou
Pšeničný bulgur se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45400 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
225 g | Bulgur |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
75 g | Ořechy brazilské |
2 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,9mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bulgur, Česnek, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Ořechy brazilské, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pšeničný bulgur se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Bulgur v míse zalijeme vařící vodou asi 2 cm nad povrch a necháme asi na 20 minut nabobtnat. |
2 | Papriky rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Pórky pokrájíme na plátky silné asi 1 cm, nahrubo posekáme jádra para ořechů a na jemno čerstvou petrželovou nať, oloupaný česnek prolisujeme. |
3 | Papriky pak grilujeme slupkou nahoru 15-20 minut, až slupka ztmavne a zpuchýří. Po vychladnutí spálenou slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Fazolové lusky z konzervy přepůlíme a dáme asi na 3-4 minuty povařit. |
4 | Z panenského olivového oleje, octů, hořčice a česneku umícháme dresink. |
5 | Bulgur přecedíme, vsypeme do salátové mísy, přidáme dresink a dobře promícháme. Potom přidáme všechnu zeleninu, posekané ořechy a petrželovou nať. Osolíme, okořeníme pepřem a vše zlehka promícháme. |