Těstoviny se zeleninou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se zeleninou a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 45435 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
750 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
90 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny čtyřvaječné |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 313,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 425,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se zeleninou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme chřest tak, že špičky necháme asi 5 cm dlouhé a zbytek nakrájíme na 4cm kousky. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a celer 10 minut. Poté vložíme chřest a opečeme ho na mírném ohni 5 minut. Nakonec vložíme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat. |