Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45612

Ingredience

10 g Bobkový list
500 g Hovězí maso mleté
100 g Husí sádlo
100 g Kečup ostrý
1 dl Ocet kvasný lihový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
150 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
1,5 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 013kJ
20% Sacharidy 72 g
43% Tuky 32 g
19% Sodík 387 mg
64% Bílkoviny 36 g

Holubky postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přisypeme rýži, za stálého míchání osmahneme, přidácháme mleté maso, sůl, pepř, mletou papriku, kečup, podusíme do hnědé barvy, odstavíme a necháme směs vychladnout.

2

Do velkého hrnce nalijeme vodu, ocet, zelí zbavíme poškozených listů, vyřízneme košťál a celou hlávku vložíme do vody, vaříme přibližně 15 minut, když dostanou listy žlutou barvu, můžeme zelí vyjmout z vody. Necháme vychladnout, potom rozdělíme listy, žebra naklepeme paličkou, nebo uřízneme. Košťály a hrubé listy naskládáme na dno hrnce, aby se jídlo nepřipálilo. Každý list naplníme připravenou směsí, zavineme, skládáme vedle sebe do hrnce. Když máme naplněný hrnec a došla nám směs i listy, okraje hrnce obložíme bobkovým listem, polijeme kečupem, vše zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.

3

Uvařené holubky necháme pod poklici odpočinout, potom je opatrně lžící vyndáváme, aranžujeme na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Holubky podáváme jako teplé hlavní jídlo. Na talíř podle přání přidáme zakysanou smetanu. Holubky můžeme připravovat také v troubě, naskládáme je na pekáč a v troubě pečeme přibližně 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept