Jednoduchý recept

Laban nevařený

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 440 minut
Doba přípravy: 430 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45799

Ingredience

2 polévková lžíce Jogurt bílý
100 g Mléko plnotučné sušené
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 125kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 20 mg
49% Bílkoviny 27 g

Laban nevařený postup přípravy receptu:

1

V hrnci s 2,5 dl studené vody dobře rozmícháme sušené mléko, pak přidáme 2,5 dl vroucí vody a opět důkladně promícháme. Hrnec dáme na mírný oheň a zahřejeme na teplotu přibližně 40°C, poté necháme mírně vychladnout. Malé množství mléka našleháme v misce s trochou bílého jogurtu, vlijeme do hrnce a promícháme. Hrnec dáme na teplé místo, obalíme utěrkou a laban necháme 5 hodin zrát. Nakonec ho dáme ještě na 2 hodiny do chladničky. Po vychlazení rozmícháme.

Poznámka

Laban je svojí chutí a konzistencí podobný našemu řídkému jogurtu nebo kefíru. Originální laban se připravuje ze sušeného mléka. Podává se s mátou, olivovým olejem a trochou soli jako součást snídaně nebo zálivka do salátů. V chladničce ho můžeme v uzavřené nádobě skladovat 2-3 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept