Jednoduchý recept

Květák s rýží a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 45880

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Hřebíček
1 ks Květák
0,3 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rýže loupaná
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Vegeta
2 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
10% Sacharidy 38 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 138 mg
34% Bílkoviny 19 g

Květák s rýží a šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Vývar uchováme.

2

V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme všechno koření a zalijeme vývarem z květáku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku a zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne.

3

K měkké rýži přimícháme uvařený květák a pokrm upravíme na talíře. Posypeme nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept