Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 46063

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
100 g Chřest bílý
20 ml Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 459kJ
9% Sacharidy 33 g
57% Tuky 42 g
8% Sodík 162 mg
35% Bílkoviny 19 g

Vejce benedikt postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme si vodu v napařovacím hrnci a na páře dvě minuty doměkka vaříme chřest. Vedle mezitím můžeme rozehřát máslo. Do mixéru vyklepneme jedno vajíčko, zalijeme citronovou šťávou a přidáme sůl s pepřem. Rozmixujeme a přidáme máslo a smetanu. Velmi krátce opět pomixujeme a poté dáme do tepla.

2

Do trouby či topinkovače dáme opéct chléb. Poté na něj dáme plátek šunky a chřest. Do pánve s rozpáleným olejem vyklepneme vejce a usmažíme volské oko. Bílek musí ztuhnout, žloutek zůstat tvrdý.

3

Na závěr usadíme volské oko na chléb se šunkou a chřestem a lehce polejeme směsí z mixéru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept