Pappardelle s šalvějí a pikantním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s šalvějí a pikantním sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46180 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Šalvěj čerstvá |
150 g | Sýr Parmezán |
200 g | Těstoviny Pappardelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 28,9mg |
Draslík | 62,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s šalvějí a pikantním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Tvrdý sýr nastrouháme. |
2 | 10 lístků šalvěje opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky. Připravíme pánev, na které rozehřejeme máslo, přidáme šalvěj a orestujeme ji. |
3 | Nudle přidáme na pánev k šalvěji a opatrně promícháme. Těstoviny vložíme do předem nahřáté mísy a smícháme s nastrouhaným sýrem. Posypeme čerstvě namletým pepřem a podáváme. |