Jednoduchý recept

Jelení guláš na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 46193

Ingredience

360 g Chléb konzumní
200 g Cibule
10 g Citronová kůra
1000 g Jelení maso
3 g Kmín celý
4 g Majoránka
1 ks Masox
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
60 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
1200 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 850kJ
11% Sacharidy 41 g
46% Tuky 34 g
39% Sodík 770 mg
89% Bílkoviny 50 g

Jelení guláš na slanině postup přípravy receptu:

1

Z masa odřežeme všechny šlachy a blány, maso nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na drobné kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, citronovou kůru nastrouháme najemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, okmínujeme, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme.

3

Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme moukou, smícháme s tukem, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, ochutíme česnekem, citronovou kůrou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Hustotu guláše regulujeme vodou, nakonec ovoníme majoránkou.

4

Vedle v pánvi rozškvaříme slaninu a nalijeme do hrnce. Provaříme a odstavíme.

5

Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept