Recept

Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46209

Ingredience

50 g Cukr krupice
350 ml Kokosové mléko
1 polévková lžíce Maliny
1 kávová lžička Máta
75 g Rýže jasmínová
150 ml Smetana 12% (konzumní)
175 ml Voda pitná
Omáčka
2 polévková lžíce Cukr krupice
75 g Maliny
75 g Rybíz černý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 567kJ
13% Sacharidy 45 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 35 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis postup přípravy receptu:

1

Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.

2

Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.

3

Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.

4

Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.

Poznámka

čas přípravy je bez doby namáčení rýže-do druhého dne

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept