Jednoduchý recept

Finská rybí polévka

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46280

Ingredience

5 ks Brambory
1 ks Cibule
450 g Grundle
1000 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Polévkové koření
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
9% Sacharidy 33 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 225 mg
21% Bílkoviny 12 g

Finská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné rybky a oloupané, na kousky nakrájené brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka.

2

Ze 40g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do povařeného bešamelu prolisujeme měkké brambory a rybky. Zalijeme procezeným vývarem, opepříme, osolíme a ochutíme polévkovým kořením.

3

Do hotové polévky vmícháme na lžičce másla osmaženou cibulku a polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept