Palačinky s amarettem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s amarettem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46369 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Džem broskvový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
4 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pohanková |
200 g | Ořechy Kešu |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 234,8mg |
Draslík | 799,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 640,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy Kešu, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem broskvový, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s amarettem postup přípravy receptu:
1 | Pohankovou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, kam přidáme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme rozehřáté máslo, vlijeme amaretto, mléko a šlehačem suroviny vyšleháme na hladké tekoucí těsto. Těsto přikryjeme a na 15 minut necháme odležet. |
2 | Mírně olejem potřenou pánev rozpálíme, po celé ploše pánve nalijeme připravené těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany otočíme a palačinku dozlatova opečeme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebovaní všeho těsta v misce. Opečené palačinky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití. |
3 | Hotové palačinky potřeme džemem, složíme do vějíře a upravíme na talíře. Každou porci posypeme kešu oříšky, přidáme lžíci zakysané smetany, pokapeme medem a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert, který můžeme ozdobit voňavou mátou.