Jednoduchý recept

Vafle s karamelem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46461

Ingredience

20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Med včelí
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí
Karamelová omáčka
300 g Cukr krupice
1 dl Likér krémový - Baileys
100 g Máslo čerstvé
1 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,413 kcal
Kilojoule 5 912kJ
52% Sacharidy 188 g
82% Tuky 61 g
1% Sodík 25 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vafle s karamelem postup přípravy receptu:

1

Příprava karamelu: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme smetanu, přidáme máslo, vlijeme likér a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a aby nám vznikla hladká omáčka, kterou přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně.

2

Těsto: Hladkou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, přisypeme vanilkový cukr, přidáme med, rozklepneme vejce, dáme dvě lžíce oleje, nakonec přilijeme mléko a vyšleháme na hladké těsto, které přikryté necháme 5 minut odpočinout.

3

Formu na pečení vaflí slabě vymažeme olejem, rozehřejeme, nalijeme přiměřené množství těsta a upečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto v misce. Opečené vafle udržujeme teplé.

4

Hotové vafle rozdělíme na talíře, polijeme je karamelovou omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Vafle podáváme jako teplý a sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept