Recept

Filety z chňapala s vinnou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 46470

Ingredience

880 g Chňapal červený
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl mořská
4 polévková lžíce Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 483kJ
1% Sacharidy 3 g
25% Tuky 19 g
33% Sodík 662 mg
78% Bílkoviny 44 g

Filety z chňapala s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.

2

V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.

3

Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.

4

Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.

5

Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Chňapal nebo chňapač se občas prodává pod názvem Snapper.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept