Telecí hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46555 |
Ingredience
300 ml | Demi glace |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 207,5mg |
Draslík | 880,1mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Telecí hruď, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Demi glace, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hrudí postup přípravy receptu:
1 | Osolíme, opepříme telecí hrudí a na pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče, zalijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme, dokud se víno neodpaří při teplotě 150 stupních. |
2 | Maso zalijeme demi glace a dusíme doměkka. Maso neustále přeléváme, aby mělo lesklý vzhled. |
3 | Nakonec výpek zjemníme máslem a podáváme. |