Recept

Medová telecí pečeně s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 46971

Ingredience

200 g Ananas
100 ml Ananasová šťáva
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
50 g Hrášek
100 ml Med včelí
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
800 g Telecí maso přední
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 910 kcal
Kilojoule 3 806kJ
23% Sacharidy 85 g
38% Tuky 28 g
28% Sodík 560 mg
125% Bílkoviny 70 g

Medová telecí pečeně s rýží postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na plátky a potřeme solí a pepřem. V misce si smícháme med s chilli kořením a maso směsí potřeme z obou stran. Poté uložíme na chladné místo a necháme alespoň jednu hodinu odležet. Pokud nám med zbyl, necháme si ho na potírání během grilování.

2

Mezitím si můžeme připravit rýži. Do hrnce nalejeme vývar a ananasovou šťávu a přivedeme obsah hrnce k varu. Poté přidáme rýži a vaříme 15 minut. Rýži nesmíme míchat, jinak se rozvaří.

3

Po 15 minutách přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše zamícháme. Vaříme ještě minutu, přidáme nakrájený ananas a zamícháme. Poté dáme stranou.

4

Rošt na grilu pomažeme olejem a plátky masa dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut, poté maso potřeme zbylou marinádou a otočíme. Grilujeme, dokud není maso do zlatova opečené. Na závěr jen přidáme k masu ananasovou rýži a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept