Jednoduchý recept

Štika na víně s houbami

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47007

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
800 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 513kJ
5% Sacharidy 20 g
54% Tuky 41 g
6% Sodík 119 mg
55% Bílkoviny 31 g

Štika na víně s houbami postup přípravy receptu:

1

Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.

2

Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.

3

Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept