Jednoduchý recept

Štika s vinnou omáčkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40349

Ingredience

80 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
20 g Jíška hotová světlá
80 g Máslo čerstvé
20 g Sardelová pasta
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl
400 ml Víno bílé
1500 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
3% Sacharidy 9 g
34% Tuky 25 g
30% Sodík 594 mg
80% Bílkoviny 45 g

Štika s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Štiku vykucháme, stáhneme z kůže, pomažeme sardelovou pastou, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do břicha štiky vložíme slaninu, v pekáči rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přiložíme štiku, krátce osmahneme z obou stran, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Štiku vyjmeme a naporcujeme. Do omáčky přilijeme citronovou šťávu, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, ještě krátce povaříme a odstavíme.

2

Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept