Smažené krevety v pikantním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené krevety v pikantním těstíčku
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47083 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
400 g | Krevety tygří - loupané |
4 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
3 l | Voda pitná |
Pivní těstíčko | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2,4 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 107,4mg |
Draslík | 150,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Voda pitná, Cukr třtinový, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Sůl mořská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř citronový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené krevety v pikantním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout. |
2 | Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek. |
4 | Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou. |