Kořenící celerová sůl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořenící celerová sůl
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47119 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Celer - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 222,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,5mg |
Vláknina | 242,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořenící celerová sůl postup přípravy receptu:
1 | Usušený celer nakrájený na kostičky vložíme do hmoždíře a rozmělníme se solí a sušenou celerovou natí na jemný prášek. |
2 | Použijeme jako koření do omáček, salátů a polévek. |
Poznámka
Celerovou nať sušíme svázanou na vzduchu. Celerovou bulvu nakrájíme na kostičky a sušíme při 60 °C.