Kokosový moučník z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosový moučník z domácí pekárny
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47148 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Kokos strouhaný |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka špaldová celozrnná |
120 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Poleva čokoládová |
35 g | Rozinky tmavé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 256,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 47,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Olej slunečnicový, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos strouhaný, Mléko polotučné, Mouka špaldová celozrnná, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosový moučník z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na jemno. Část mandlí ponecháme na ozdobení. Rozinky propláchneme, necháme v sítu okapat. |
2 | V míse ušleháme vejce s olejem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaným kokosem, přilijeme mléko. Vše znovu důkladně promícháme a přeneseme do první mísy s olejem. Nakonec přimícháme okapané rozinky a sekané mandle. |
3 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme. |
4 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je již moučník hotový, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme. |
5 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi. |
Poznámka
Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Pro nižší moučníky - řezy nebo koláče - stačí 250 gramů mouky, pro vyšší - bábovka a pod. - použijeme 400 gramů mouky. Špaldovou celozrnnou mouku můžeme nahradit pšeničnou moukou polohrubou.