Jablečný kompot z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný kompot z domácí pekárny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47171 |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hřebíček |
600 g | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 112,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečný kompot z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájená jablka, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a hřebíček. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. |
3 | V průběhu programu zkontrolujeme měkkost ovoce, v případě potřeby pekárnu vypneme a program ukončíme dříve. |
Poznámka
Stejným způsobem připravujeme kompot i z jiných druhů ovoce - např. z broskví, švestek, hrušek, angreštu nebo jejich směsi. Krupicový cukr je možné nahradit stejným množstvím cukru třtinového. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.