Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
200 g | Cibule |
800 g | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
450 g | Jelení maso |
30 g | Jíška hotová tmavá |
50 g | Kečup ostrý |
3 g | Nové koření mleté |
25 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika sterilovaná |
2 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
80 g | Sádlo škvařené |
450 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
100 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 925,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jelení maso, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Kečup ostrý, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Srnčí maso, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy postup přípravy receptu:
1 | Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.