Čínská polévka z pekingského zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská polévka z pekingského zelí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47272 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
10 ks | Žampiony čerstvé |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Žampiony čerstvé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská polévka z pekingského zelí postup přípravy receptu:
1 | Z hlávky zelí odstraníme poškozené krajní listy, zbytek opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Zelí pak nakrájíme na větší kousky. |
2 | Žampióny očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na poloviny. |
3 | V hrnci přivedeme k varu nesolený vývar, přisypeme do něj nakrájené zelí a žampiony a vaříme přibližně 15 minut. |
4 | Těsně před koncem vaření přidáme Vegetu a podle chuti osolíme. |
Poznámka
Místo čerstvých žampionů můžeme použít žampiony sterilované. Silné řapíky listů čínského zelí můžeme ukrojit a usmažit je např. s masem.