Mufloní guláš zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš zapečený
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
800 g | Cibule |
30 g | Cibule - nať |
3 g | Kmín drcený |
1 ks | Masox |
30 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mrkev kořen |
1000 g | Mufloní maso |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
7 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 361,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cibule - nať, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Masox, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš zapečený postup přípravy receptu:
1 | Mufloní maso očistíme, odblaníme, omyjeme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme. |
2 | V pekáčku rozehřejeme sádlo, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přiložíme maso, obložíme cibulí promíchanou s mrkví a celerem, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu. |
3 | Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do výpeku v pekáčku přimícháme rajčatový protlak, přidáme kostku masoxu, česnek, posypeme polohrobou mmoukou, promícháme, vrátíme do pekáčku maso, podle potřeby přilijeme vodu, vrátíme pekáček do trouby a dopečeme. Guláš promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. Podáváme s čerstvým chlebem. |