Domácí Farfele - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí Farfele
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47412 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí Farfele postup přípravy receptu:
1 | Na vál vysypeme mouku, posypeme soli, uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozklepneme vejce a rukou uhněteme hodně tuhé těsto. |
2 | Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, hotové farfele roztáhneme po celém vále a necháme je uschnout. |
3 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, do vařící vody vložíme připravené farfele a vaříme je 10 minut doměkka. |
Poznámka
Farfele podáváme v různých polévkách.