Pórkový salát s drůbežím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový salát s drůbežím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47475 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Drůbeží maso pečené |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Majonéza |
4 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 234,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 932,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Majonéza, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Hořčice, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový salát s drůbežím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pečené maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev najemno nastrouháme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V misce smícháme žloutky, majonézu, jogurt a hořčici. Osolíme, opepříme a okyselíme podle chuti. |
3 | Salát rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou zálivkou. |
4 | Můžeme doplnit čerstvým pečivem. |