Grilovaná středomořská zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná středomořská zelenina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47553 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Cuketa |
2 ks | Dýně |
2 ks | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 214,0mg |
Vitamín E | 16,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Dýně, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná středomořská zelenina postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky a dáme je do mísy. Lilek s cuketou rozkrájíme na plátky a přidáme k cibuli. Dýni nasekáme na větší kusy a přidáme ke zbylé zelenině. Papriky nakrájíme na proužky a dáme taktéž do mísy. Vše zalijeme olejem a posypeme provensálský kořením. |
2 | Grilovací desku potřeme olejem a za stálého míchání grilujeme, dokud všechna zelenina nezměkne. Ihned podáváme. |