Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory pečené |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
1000 g | Kančí kýta |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
300 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 717,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory pečené, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z kýty odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo. |
2 | Do masa uděláme několik zářezů, vložíme do pekáčku, přidáme cibuli, celý česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, polijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme aspoň 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ze šťávy vyndáme celé koření, šťávu rozmixujeme, plátky masa vrátíme do šťávy, podle potřeby přilijeme červené víno a dopečeme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné pečené brambory. |