Platýz zapečený s čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz zapečený s čínským zelím
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
800 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Platýz - filety, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz zapečený s čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Zelí rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájené zelí, pak přidáme česnek, ochutíme sójovou omáčkou a pepřem, a 5 minut společně za stálého míchání smažíme. |
3 | Kopr omyjeme, otrháme z něj jemné snítky a smícháme se smetanou. |
4 | Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. |
5 | Zapékací mísu vymastíme, rozložíme do ní zelí s česnekem, na ně položíme rybí plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a zalijeme smetanou s koprem. |
6 | Rybu zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 15 minut. |
7 | Porce ryby i se zelím rozdělíme na talíře. Jako příloha je nejvhodnější rýže. |