Jednoduchý recept

Zajíc na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48167

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
300 g Celer bulvový
1 špetka Chilli koření mleté
200 g Cibule
3 g Jalovec
2 g Kmín celý
4 g Koření Zvěřina
300 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
5 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
300 g Petržel kořen
1000 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Slanina vepřová
12 g Sůl
1500 g Zaječí maso
2 g Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
11% Sacharidy 41 g
183% Tuky 137 g
75% Sodík 1 g
114% Bílkoviny 64 g

Zajíc na pivě postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na hranolky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. Polovinu zeleniny nasypeme na dno pekáče, na ni položíme očištěného zajíce vcelku, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami slaniny, zasypeme druhou polovinou zeleniny, cibulí, česnekem, okořeníme novým kořením, jalovcem, celým pepřem, kmínem, zázvorem, mletou paprikou, kořením na zvěřinu, přidáme bobkový list, špetku chilli koření a podlijeme pivem.

2

Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení zajíce jednou obrátíme. Pokud možno již nepodléváme. Šťáva by měla být přírodní, jemně zahuštěná zeleninou.

3

Upečeného zajíce naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept