Karamelové ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelové ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48310 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Ořechy vlašské |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 133,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelové ořechy postup přípravy receptu:
1 | Ořechy oloupeme a nasekáme nahrubo. Na pánev nasypeme cukr, který zalijeme vodou tak, aby sahala nad cukr. Na mírném ohni, za stálého míchání necháme cukr rozpustit ve vodě. Potom přisypeme ořechy, skořici a ještě chvíli mícháme na ohni. Potom oheň vypneme a počkáme, než směs zhoustne. Po zhoustnutí jetě chvíli mícháme na mírném ohni, než směs zkaramelizuje a ztmavne. |
2 | Poté směs nalijeme na plech vymazaný máslem a necháme směs ztuhnout v lednici. |
3 | Nakonec ztuhlou směs rozlámeme na menší kousky a podáváme. |
Poznámka
Místo vlašských ořechů můžeme použít ořechy lískové nebo mandle.