Recept

Holoubátko vycpané husími játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 48319

Ingredience

2 ks Holoubata
150 g Játra husí
1 ks Kuřecí prsa
2 špetka Pepř černý mletý
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
50 g Špenát listový čerstvý
Na přílohu
50 g Baby špenát
1 ks Lanýž
100 g Nudle široké
1 kávová lžička Olej lanýžový
50 g Rukola
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
Na šampaňskou pěnu
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 ml Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
7% Sacharidy 25 g
27% Tuky 20 g
25% Sodík 506 mg
89% Bílkoviny 50 g

Holoubátko vycpané husími játry postup přípravy receptu:

1

Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a směsí potřeme holoubata. Na jednotlivé porce poklademe listy špenátu. Doprostřed vložíme kousek husích jater, potom znovu trochu mleté kuřecí směsi a opět list špenátu. Jednotlivé porce položíme na potravinářské fólie a stočíme z nich pevný váleček. Potom zabalíme do alobalu a zpevníme konce, aby směs nevytékala. Válečky vložíme do vařící vody a ztlumíme plamen. Necháme provářet při teplotě 75 °C celkem 45 minut. Potom odstavíme a válečky rychle zchladíme v ledové vodě.

2

V osolené vodě si uvaříme široké nudle. Do pánve vlijeme trochu lanýžového oleje, na kterém opečeme zbytek husích jater. Přimícháme k nim listy špenátu, rukolu a uvařené nudle. Odložíme z ohně a nakonec ještě vložíme plátky lanýže.

3

Válečky holoubat rozbalíme z fólie, příčně rozkrájíme a vkládáme na kopečky s těstovinami. Šťávou z masa přelijeme těstoviny.

4

Připravíme si šampaňskou pěnu. Rozklepneme si vejce, z kterých použijeme jenom žloutky, bílky odložíme stranou. Žloutky prošleháme ve vodní lázni s vínem, dokud směs nezhoustne. Posolíme, popepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Kopečky šampaňské pěny klademe na holoubata s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept