Jednoduchý recept

Zavařenina z hrušek s portským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48360

Ingredience

80 ml Citronová šťáva
1 kg Cukr želírovací
600 g Hrušky
300 g Jablka
250 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 329kJ
5% Sacharidy 19 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Zavařenina z hrušek s portským vínem postup přípravy receptu:

1

Oloupané vyzrálé hrušky a jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a čtvrtky ovoce nahrubo nastrouháme přímo do hrnce. Přilejeme portské víno a na slabém plameni vaříme asi 20 minut, ovoce se začne rozpadat. Měrkou změříme množství ovocné kaše, máme-li jí více než 1 l ještě krátkou dobu vaříme. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.

2

Do vychladlé ovocné směsi zamícháme citronovou šťávu a želírovací cukr 1+1, přivedeme k varu a 4 minuty vaříme klokotem za neustálého míchání. Sejmeme z plamene a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími víčky.

Poznámka

Použijeme aromatické hrušky, např. Williamsova, Bonne Louise, Konference, Santa Maria. Portské víno můžeme nahradit jablečnou šťávou. Zavařenina se hodí k sýrovému nářezu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept