Jednoduchý recept

Italská carbonara

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 48395

Ingredience

0,5 ks Cibule
120 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
140 g Tagliatelle
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,030 kcal
Kilojoule 4 308kJ
16% Sacharidy 58 g
99% Tuky 74 g
72% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Italská carbonara postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku, potom je scedíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Pancettu nakrájíme na malé kousky a parmezán jemně nastrouháme.

2

Do pánve dáme nakrájenou pancettu a orestujeme, přidáme cibuli, chvilku zase restujeme, zalijeme smetanou a stálým mícháním necháme zredukovat. Vmícháme nudle, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr, znovu zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Do hotového jídla rychle vmícháme 1 žloutek a ještě jednou promícháme.

3

Připravenou carbonaru rozložíme na jednotlivé talíře a teplé jídlo podáváme.

Poznámka

Carbonaru podáváme jako hlavní teplé jídlo. Přidáním žloutku do těstovin dostane jídlo výrazné zbarvení a je více krémovité.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept