Jednoduchý recept

Moravské zelí

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Moravské zelí 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1695

Ingredience

1 ks Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
800 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 219 mg
7% Bílkoviny 4 g

Moravské zelí postup přípravy receptu:

1

Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou.

2

Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme.

3

Uvaříme doměkka.

4

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku.

5

Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme.

6

Nkonec zelí okyselíme octem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept