Marmeláda z mandarinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z mandarinek
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48573 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
80 ml | Citronová šťáva |
800 g | Cukr krupice |
1 kg | Mandarinky |
2 l | Voda pitná |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,0mg |
Vláknina | 763,3mg |
Vitamín A | 142,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Mandarinky, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Marmeláda z mandarinek postup přípravy receptu:
1 | Mandarinky zbavíme nečistot, tj. povaříme je asi 10 minut ve vodě. Mandarinky vyndáme z vody a po ochladnutí je osušíme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Z rozpůlených mandarinek nad hrncem vymačkáme šťávu, vymačkané mandarinky a cukr přidáme do hrnce k mandarinkové šťávě, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Hrnec sundáme z plamene a směs necháme asi 12 hodin chladnout. Ve vzniklém sirupu uvaříme mandarinky doměkka na mírném plameni zakryté pokličkou. Rozvařené rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme citronovou šťávu a opět vaříme 5-10 minut. Když začne marmeláda želírovat, sundáme hrnec z plamene a marmeládu naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. |
Poznámka
Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty