Jednoduchý recept

Zeleninová paella s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48630

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Fazolové lusky zelené
300 g Hrachové lusky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
150 g Čočka žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
17% Sacharidy 62 g
15% Tuky 12 g
43% Sodík 860 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zeleninová paella s čočkou postup přípravy receptu:

1

Hrášek a fozolky vyloupeme z lusků a opláchneme je studenou vodou.

2

V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, 5 minut vaříme samotný hrášek, pak přisypeme fazolky a vaříme ještě 3 minuty. Uvařenou zeleninu scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme ji okapat. Propláchnutí studenou vodou je důležité, aby hrášek i fazolky zůstaly zelené a křupavé.

3

Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

4

V pánvi rozehřejeme olej, cibulku i česnek na něm krátce osmažíme, potom přisypeme čočku, přilijeme vývar a na středním ohni 5 minut nepřikryté vaříme.

5

Do pánve nasypeme hrášek, fazolky a papriku a vaříme dalších 5 minut. Směs nemícháme a tekutinu necháme odpařit.

6

Paellu dochutíme pepřem a solí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept