Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48633 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Bobkový list |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 hrst | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1,5 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián. |
2 | Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí. |
4 | Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem. |