Kompotované jahody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotované jahody
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48721 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
600 g | Cukr krystal |
3 kg | Jahody zahradní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 176,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompotované jahody postup přípravy receptu:
1 | Větší zralé jahody přebereme, očistíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. |
2 | Jahody rozdělíme do sklenic a do poloviny zalijeme cukrovým roztokem. Sklenice uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na studeném a temném místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.