Lehký moučník s nugátem a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký moučník s nugátem a ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48742 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
80 g | Hroznové víno |
20 ml | Likér Grand Marnier |
80 g | Pomeranče |
40 ml | Sirup pomerančový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Víno bílé |
Nugátový moučník | |
---|---|
30 g | Čokoláda hořká |
35 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Nugát světlý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 527,0mg |
Draslík | 276,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér Grand Marnier, Sirup pomerančový , Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nugát světlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký moučník s nugátem a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do kovové misky nalijeme bílé víno, likér, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou ve vodní lázni vyšleháme pěnu. Misku vyndáme z vodní lázně, šleháme, dokud pěna nevychladne. Nyní přimícháme šlehačku. Pěnu upravíme do skleniček nebo mističek a pokapeme pomerančovým sirupem. |
2 | Do jiné misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, vejce a vyšleháme metlou do pěny. V rendlíku roztavíme máslo, přidáme nalámanou čokoládu, trochu nugátu, opatrně přimícháme k pěně z vajec a nakonec postupně přimícháme mouku. Vzniklé těsto naporcujeme do malých formiček a zapečeme v silně vyhřáté troubě. Zapékáme asi 5 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček a při servírování doplníme dílky čerstvého pomeranče a kuličkami hroznového vína. |