Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48752

Ingredience

1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
50 g Polenta
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar zeleninový
125 g Zakysaná smetana
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 003kJ
15% Sacharidy 55 g
30% Tuky 23 g
85% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty postup přípravy receptu:

1

Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno.

2

V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko.

3

Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme.

4

Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky.

5

Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept