Rychlá musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá musaka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48892 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
900 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
1 ks | Lilek |
200 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
20 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
400 g | Rajčata |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Lilek, Rajčata, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Provensálské koření, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá musaka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut. |
2 | Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme. |
3 | Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení. |
4 | Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C. |