Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 48892

Ingredience

900 g Brambory
2 ks Cibule
500 g Jehněčí maso
1 ks Lilek
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
20 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Provensálské koření
400 g Rajčata
100 g Sýr Eidam cihla 45%
1 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 454kJ
13% Sacharidy 45 g
36% Tuky 27 g
20% Sodík 409 mg
57% Bílkoviny 32 g

Rychlá musaka postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.

2

Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.

3

Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.

4

Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept