Jednoduchý recept

Datlové dortíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48896

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
60 g Cukr moučkový
100 g Datle
70 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
26% Sacharidy 93 g
19% Tuky 15 g
4% Sodík 82 mg
21% Bílkoviny 12 g

Datlové dortíky postup přípravy receptu:

1

Datle rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a dužninu nakrájíme na malé kousky.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme nakrájené datle a mouku. Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků.

3

Máslem lehce vymazané zapékací formičky naplníme těstem a dortíky pečeme 25 minut v troubě, ketrou jsme předehřáli na 175°C.

4

Upečené dortíky necháme vychladnout, pak je vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Místo zapékacích formiček můžeme použít speciální jednorázové papírové košíčky. Vždy 2 vložíme do sebe, po upečení vnější odstraníme a dortíky podáváme ve zbylém košíčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept