Jednoduchý recept

Nekvašený malinový sirup

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48903

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
2 l Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 580kJ
60% Sacharidy 217 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Nekvašený malinový sirup postup přípravy receptu:

1

Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal.

2

Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

3

Necháme znovu projít varem a odstavíme.

4

Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l malinové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept