Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 858,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka omyjeme a nakrájíme na plátky o síle 4 cm. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel nasekáme na drobné kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby, které osmažíme z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Dusíme do změknutí. Dušená rajčata propasírujeme přes síto, do omáčky vrátíme porce ryby a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby, servírujeme posypané petrželí. |