Kapr na polský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na polský způsob
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
80 g | Cibule |
1 g | Jalovec |
1500 g | Kapr obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet vinný |
1 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 266,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kapr obecný, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na polský způsob postup přípravy receptu:
1 | Kapra omyjeme a odřízneme mu hlavu a ocas. Rybí hlavu a ocas dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, jalovec a očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu - pórek, mrkev a cibuli. Uvedeme k varu, dolijeme ocet a zvolna vaříme 20 minut. Petržel nasekáme na drobné kousky. |
2 | Zbytek ryby naporcujeme a jednotlivé kousky vložíme do vývaru z rybí hlavy a zeleniny a zvolna vaříme 25 minut, poté vyjmeme. Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a umícháme zlatavou jíšku. Do té za stálého míchání vmícháme zeleninový vývar a pivo. Osolíme a opepříme. Získanou omáčkou přelijeme uvařeného kapra, posypeme sekanou petrželí a ihned servírujeme. |