Recept

Telecí svíčková s pěnou z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49257

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
15 ml Citronová šťáva
15 ml Dolin - Vermouth
200 g Fazolové lusky zelené
160 ml Olej olivový
150 ml Olej z tykvových semen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sardelová pasta
1,5 kávová lžička Sůl
350 g Telecí svíčková
150 g Tuňák v oleji
250 g Tuřín
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Vývar zeleninový
1 ks Šalotka
1 špetka Cukr krupice
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,020 kcal
Kilojoule 4 266kJ
5% Sacharidy 19 g
123% Tuky 92 g
25% Sodík 506 mg
59% Bílkoviny 33 g

Telecí svíčková s pěnou z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Tuřín oloupeme a pokrájíme na tenčí, dlouhé hranolky. Fazolové lusky omyjeme. Obojí dáme vařit na 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme a necháme okapat. Maso proděravíme skrz naskrz, otvory naplníme vždy jedním hranolkem tuřínu a jedním luskem fazolí. Osolíme a opepříme.

2

Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno, smícháme s 10 ml olivového oleje a octem, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Tuňáka, sardelovou pastu, žloutky a citronovou šťávu rozmixujeme, postupně vmícháme dýňový olej a zbylý olivový olej. Dle potřeby doředíme vývarem. Dosolíme, opepříme a přidáme vermut.

3

60 ml oleje rozpálíme a maso na něm krátce osmažíme ze všech stran. Poté svíčkovou dáme na pekáček a necháme péct při 180 °C 8 minut. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky a chladíme 24 hodin.

4

Svíčkovou pokrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou a pokapeme octovou zálivkou se šalotkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept