Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Cukr krupice |
300 g | Hroznové víno |
100 g | Mandle plátky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
560 g | Telecí svíčková |
60 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 118,2mg |
Draslík | 908,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Telecí svíčková, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Mandlové lupínky opražíme nasucho. |
3 | Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. |
4 | Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany. |
5 | Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.